Het belang van adembescherming bij lakken en coaten

Het belang van adembescherming bij lakken en coaten

15 mei 2024

In industriële omgevingen waar poedercoating, lakwerkzaamheden of oppervlaktebehandeling wordt uitgevoerd, is het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van werknemers van groot belang. Een van de meest kritische aspecten van veilig werken binnen deze sectoren is het gebruik van adequate adembescherming.

Bij poedercoaten, oppervlaktebehandeling en verfspuiten komen talloze schadelijke stoffen vrij in de vorm van dampen, nevels en fijnstof. Deze schadelijke deeltjes kunnen worden ingeademd en leiden tot gezondheidsproblemen. Om de risico’s van inademing van gevaarlijke stoffen te minimaliseren, is het essentieel dat werknemers passende adembescherming dragen tijdens deze werkzaamheden. Dit kan onder meer het gebruik van stofmaskers, ademhalingsmaskers met filters of verse luchtkappen omvatten, afhankelijk van het type werk en de blootstellingsniveaus.

VanderGrinten kap als dé favoriet bij poedercoaten

Onafhankelijke adembescherming met perslucht is heel populair bij coating en converservingsbedrijven omdat men dan niet frequent P3 filters moet vervangen. Veel bedrijven vertrouwen al jarenlang op de VanderGrinten verse luchtkap voor de bescherming van hun werknemers. Een productiebedrijf uit België met een grote poedercoat afdeling is recent overgestapt op de vernieuwde versie van de VanderGrinten kap, nadat de oude kappen tientallen jaren dienst hadden gedaan. Na het uitproberen en vergelijken van verschillende alternatieven bleek geen enkel product te kunnen tippen aan de kwaliteit en het draagcomfort van de VanderGrinten kap.

De VanderGrinten luchtkap is gemaakt van een sterk PVC doek waardoor het vele jaren meegaat en op die manier een zeer duurzaam product wordt. Dit terwijl andere producten vaak zijn gemaakt met materiaal van wegwerp kwaliteit waardoor het periodiek vervangen dient te worden. Een extra voordeel van de VanderGrinten kap is het eenvoudig te vervangen vizier. Dit is met name bij oppervlaktebehandeling een belangrijke vereiste van het product. Bovendien is het vizier verkrijgbaar in zowel polycarbonaat als acetaat, waardoor de kap ook geschikt is voor gebruik bij chemische processen.

VanderGrinten kap bij poedercoaten

Meer weten? Neem contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie? Neem contact op en we helpen je graag verder.