Houtbewerking
Houtbewerking

Houtbewerking

Luchtverontreiniging in de houtindustrie
In werkplaatsen voor houtverwerking zijn er tal van activiteiten die een grote hoeveelheid fijnstof creëren, de grootste blootstelling aan houtstof vind plaats bij het gebruik van handmachines. Denk hierbij aan een schuurmachine, een freestoestel en bijvoorbeeld een cirkelzaag. Doordat de gebruiker dicht bij de stofbron werkt ontstaat er een hoog risico op inademing van schadelijke hoeveelheden fijnstof. Het stof is van organische aard en is veelal irriterend voor huid, ogen en slijmvliezen. Daarnaast kunnen huiduitslag, eczeem of astma de gevolgen zijn van allergieën, veroorzaakt door verschillende houtsoorten.

Kite Standaard mondmasker houtstof bij schuren

Bronnen van stof bij houtbewerking

Alle mechanische bewerkingen van hout veroorzaken houtstof. Ook bij automatische processen en machines komen er grote hoeveelheden fijnstof in de omgeving terecht. Hoewel deze apparaten vaak zijn voorzien afzuiging, worden enkel de grove stofdeeltjes opgevangen. De allerfijnste en meest schadelijke deeltjes verspreiden zich zo alsnog in de ruimte. De samenstelling van de partikels is afhankelijk van het soort hout dat verwerkt wordt en of het al dan niet bewerkt is met impregneermiddel, verf of lijm. Een goede keuze van stofmasker zorgt ervoor dat de gebruikers hun werkzaamheden in veiligheid kunnen uitvoeren.

Arbin adembescherming voor houtverwerking

De Arbin Kite luchtkappen combineren de hoogste graad van bescherming met een uitstekend gebruiksgemak, hierdoor zijn ze een ideale stofmasker voor houtbewerking. Het panoramisch vizier met impactbescherming van de Kite Pro Vision zorgt ervoor dat het zicht niet beperkt wordt.

Bovendien hoeft de drager van een Kite geen weerstand van een filter overwinnen en zorgt een lichte overdruk aan verse lucht voor een verkoelende luchtstroom binnenin het masker. Dit alles draagt bij tot een uitstekend draagcomfort wat de gebruiker in staat stelt zijn werkzaamheden voor een lange tijd te kunnen uitoefenen. Zo draagt adembescherming ook effectief bij tot de gezondheid en wordt het niet als een last ervaren.

Zaagmachine met fijnstof creatie

Meest geschikt

Kite Standaard Kite Standaard

Kite Standaard

€ 672,00 excl. BTW

Kite Pro Vision Kite Pro Vision

Kite Pro Vision

€ 782,00 excl. BTW