Chemie
Chemie

Chemie

Luchtverontreiniging in chemische industrie
In de chemische sector zijn er verschillende gezondheidsrisico’s verbonden aan het inademen van schadelijke dampen, gassen of inadembaar stof. Blootstelling aan chemische stoffen en stofdeeltjes kunnen verschillende nadelige effecten hebben op de gezondheid. Bij veel chemische processen wordt stof gegenereerd, zoals poeders, kristallen of vezels. Inademing van dergelijk stof kan leiden tot ademhalingsproblemen, zoals irritatie van de luchtwegen, hoesten, kortademigheid en verminderde longfunctie. Adembescherming in de chemische industrie is dan ook van cruciaal belang.

Bronnen van luchtverontreiniging in chemische sector

In de chemische sector wordt er gewerkt met allerhande stoffen zoals poeders, kristallen of nano partikels. Dit kunnen bijvoorbeeld stoffen zijn zoals harsen, kunststoffen, kleurstoffen, pigmenten, farmaceutische producten en pesticiden. Inademing van deze stofdeeltjes kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, allergische reacties of zelfs ernstige longaandoeningen. Ook bij het gebruik van giftige chemicaliën of oplosmiddelen zijn gezondheidsrisico’s verbonden.

Arbin adembescherming voor chemische sector

Het is van belang om werknemers te beschermen aan blootstelling van overtollig stof of schadelijke gassen. In omgevingen waar gevaarlijke stofdeeltjes vrijkomen biedt de Arbin Kite reeks een ideale oplossing. Door de hoogst mogelijke graad van bescherming bieden deze luchtkappen een optimale bescherming voor een breed gamma aan industriële toepassingen.

De VanderGrinten kap met perslucht aansluiting is een geschikte oplossing voor werkzaamheden waar zicht schadelijke gassen bevinden. De inmiddels 3e generatie van deze kap wordt gekenmerkt door een uitermate groot gebruiksgemak en draagcomfort door het panoramisch vizier en het lichte gewicht.

Meest geschikt

VanderGrinten kap | AG-2 VanderGrinten kap | AG-2

VanderGrinten kap | AG-2

€ 870,00 excl. BTW

Kite Pro Heavy Duty Kite Pro Heavy Duty

Kite Pro Heavy Duty

€ 865,00 excl. BTW