Adembescherming in pluimveesector
Pluimveehouderij

Adembescherming in pluimveesector

g1962

In stallucht van pluimveebedrijven is de concentratie fijnstof zeer hoog, afkomstig van strooisel, voer en uitwerpselen. Dit pluimveestof kan endotoxine en andere biologische agenten bevatten die bij inademing gezondheidsproblemen veroorzaken. Aanvankelijk zijn de klachten vaak mild, zoals hoesten en niezen, maar bij langdurige blootstelling kunnen deze leiden tot ernstige aandoeningen zoals astma, COPD of een stoflong. Het is daarom van groot belang om maatregelen te treffen nog voordat de eerste klachten zich voordoen. Het dragen van een stofmasker tijdens werkzaamheden in de stallen of bij handelingen met kippen is essentieel.

Kippenboer links bewerkt vierkant arbin safety

Bron van stof op pluimvee boederij

Het strooisel, de mest en de veren van pluimvee zijn de belangrijkste bronnen van fijnstof bij pluimveebedrijven. Dit maakt het moeilijk om de stofproductie bij de bron te beperken. De veren en ingedroogde ontlasting van pluimvee kunnen eiwitten bevatten die bij inademing schadelijk zijn voor de gezondheid.

Metingen in proefstallen hebben aangetoond dat stofconcentraties in volières veel hoger zijn dan in kooisystemen. Hoewel het frequent verwijderen van strooisel kan helpen om de hoeveelheid grof stof te verminderen, blijkt dit niet voldoende te zijn voor de fijnere stofdeeltjes. Daarom is persoonlijke bescherming voor de boer in de vorm van een stofmasker de beste oplossing om gezondheidsschade te voorkomen.

Arbin adembescherming tegen pluimvee stof

Om zich optimaal te beschermen tegen kippenstof, kiest de pluimveehouder voor geschikte adembescherming. Een stofmasker met een hoge beschermingsgraad is in dit geval de beste keuze. De Arbin Kite luchtkappen bieden deze hoogste graad van bescherming, veel hoger dan de veelgebruikte FFP2/FFP3 stofmaskers.

De Kite luchtkappen zijn aangeblazen systemen met een motorunit en een filter, waardoor de gebruiker geen weerstand van een filter hoeft te overwinnen. Daarnaast zorgt een overmaat aan verse lucht voor een lichte overdruk, wat resulteert in een hogere bescherming en een verkoelende luchtstroom binnen het masker. Dit alles draagt bij aan een uitstekend draagcomfort, waardoor de drager zijn werkzaamheden langdurig kan uitvoeren. Onze oplossingen dragen zo bij aan de gezondheid van vele pluimveehouders en kippenboeren.

Pluimveehouder vierkant linksboven bewerkt

Beste masker tegen pluimveestof

Kite Pro Vision Kite Pro Vision

Kite Pro Vision

€ 782,00 excl. BTW

Kite Pro Vision Petzl lamp Kite Pro Vision Petzl lamp

Kite Pro Vision Petzl lamp

€ 844,00 excl. BTW