Adembescherming voor poedercoaten
Poedercoaten

Adembescherming voor poedercoaten

Logo poedercoaten

Bij de oppervlaktebehandeling van technische onderdelen komt doorgaans veel stof in de omgevingslucht vrij. Bijvoorbeeld bij het stralen, metalliseren en poedercoaten van metalen onderdelen en producten ontstaan kleine deeltjes die zich door de ruimte verspreiden. Daarnaast gaan deze processen vaak gepaard met voorbehandelingen van het materiaal, zoals schuren, slijpen en polijsten. Op lange termijn kan deze verontreiniging negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid.

Adembescherming Kite Pro Vision luchtkap bij poedercoaten

Het vrijkomen van stof bij poedercoaten

Tijdens het poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverven genoemd, komt veel stof vrij van het “overspraypoeder” dat zich niet aan het metaal hecht. Deze schadelijke deeltjes zijn slecht voor de gezondheid en kunnen in sommige gevallen zelfs kankerverwekkende stoffen bevatten. Ook bij de nabehandeling, zoals schuren of polijsten, komen er veel stofdeeltjes vrij.

Vooral de kleinste stofdeeltjes hebben een impact op onze gezondheid omdat ze diep in de luchtwegen doordringen. Een preventieve maatregel is om te zorgen voor goede ventilatie en afzuiging in ruimtes waar oppervlaktebehandeling plaatsvindt. Daarnaast is adequate adembescherming cruciaal om de veiligheid van de gebruikers te garanderen.

Arbin adembescherming voor oppervlaktebehandeling

De Kite luchtkappen voorzien gebruikers van zuivere lucht en bieden, afhankelijk van het gekozen type, ook bescherming voor hoofd, nek en schouders tegen stof. In sterk vervuilde omgevingen is het aan te raden een voorfilter te gebruiken. Dit voorfilter is eenvoudig te vervangen en verlengt de levensduur van het fijnstoffilter.

De luchtkappen zijn gemakkelijk op en af te zetten, wat het gebruik bij korte werkzaamheden vereenvoudigt. Dankzij het uitstekende draagcomfort kunnen gebruikers hun werkzaamheden langdurig uitvoeren zonder hinder. Hierdoor draagt adembescherming effectief bij aan de gezondheid en wordt het niet als een last ervaren.

Adembescherming VanderGrinten luchtkap bij poedercoaten

Meest geschikt voor poedercoaten

VanderGrinten kap | AG-2 VanderGrinten kap | AG-2

VanderGrinten kap | AG-2

€ 870,00 excl. BTW

Kite Pro Vision Kite Pro Vision

Kite Pro Vision

€ 782,00 excl. BTW

Kite Pro Heavy Duty Kite Pro Heavy Duty

Kite Pro Heavy Duty

€ 865,00 excl. BTW