Onderwerpen

Algemeen

Bestellingen

Producten

Algemeen

 • Kan ik bij Arbin terecht voor reparaties?

  Onze technici kunnen alle storingen of schadegevallen voor u oplossen. Alle onderdelen van onze producten zijn individueel vervangbaar, dit maakt van de luchtkappen dus een uiterst duurzaam product! Ook voor periodieke onderhoudsbeurten kunt u bij ons terecht, zo bent u steeds verzekerd van een toestel in goede conditie.

 • Wat is het belang van adembescherming?

  Bij veel werkomgevingen worden werknemers – eventueel onbewust – geconfronteerd met luchtverontreiniging. Het inademen van deze stoffen brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Op korte termijn lijkt dit vaak onschuldig, omdat het ‘slechts’ gepaard gaat met vermoeidheid, niezen, hoesten, prikkeling van de luchtwegen …

  Bij herhaaldelijke blootstelling zijn de gevolgen op lange termijn echter niet te overzien. De klachten kunnen dan evolueren naar astma, bronchitis of andere ernstige longaandoeningen.

  Adequate adembescherming is dus essentieel voor een gezonde werkplek!

Bestellingen

 • Hoe kan ik Arbin producten bestellen?

  Heel het Arbin gamma is beschikbaar op de website. Na aankoop wordt uw bestelling via een koerierdienst verzonden.

  Wil je graag eens de producten bekijken of testen? Neem dan even contact op!

 • Wat zijn de verzendkosten?

  De verzendkosten zijn verschillend per land van levering, het bedrag wordt automatisch aangepast in de webshop.

  De levering is gratis bij bestellingen vanaf 1000 euro excl. BTW.

 • Wat is de levertijd?

  De producten worden in principe binnen 5 werkdagen na bestelling verstuurd, bij grote bestellingen kan dit mogelijk oplopen. Voor vragen over de huidige levertijd kunt u altijd contact met ons opnemen.

 • Wanneer krijg ik de factuur van mijn bestelling?

  Na een aankoop op de webshop ontvangt de klant hiervan via mail een bevestiging. De bestelling wordt daarna door Arbin verwerkt, wanneer de producten worden verzonden ontvangt u de factuur van uw bestelling.

Producten

 • Hoe onderhoud ik de Kite?

  Om een langdurige werking van de Kite te garanderen is een correct gebruik en goed onderhoud essentieel. Maak het toestel tussen twee werkshiften schoon en bewaar het op een schone plek. Een vervuilde gelaatsafdichting of versleten comfortpads kunnen eenvoudig vervangen worden door een nieuw exemplaar. Op die manier blijft het steeds comfortabel om met de Kite aan de slag te gaan. Het apparaat kan worden schoongemaakt met een vochtige doek met een milde zeep of een alcoholhoudende spray.

  Opgelet: wees zeer voorzichtig met het schoonblazen van de Kite met perslucht. Blaas nooit in het filter of het binnenwerk van het toestel. De motor wordt in dat geval namelijk overbelast wat meteen onomkeerbare schade veroorzaakt.

 • Hoe lang gaat een P3 filter mee?

  Dat is sterk afhankelijk van de vervuilingsgraad van de omgeving en het aantal gebruiksuren per dag. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld aan het werk is in een slecht geventileerde ruimte zal de filter eerder vol zitten dan wanneer de gebruiker dezelfde werkzaamheden in de buitenlucht uitvoert. In de meeste gevallen kan worden gesteld dat de filter wekenlang meegaat, vaak nog veel langer.

 • De Kite piept elke seconde, wat betekent dit?

  Wanneer het filter van de Kite bijna volledig verzadigd is, is er een piepsignaal te horen dat zich elke seconde herhaalt. De gebruiker wordt dus gewaarschuwd wanneer het tijd is om het vervuilde filter te vervangen door een nieuw exemplaar. Zorgvuldige filterwissels zijn noodzakelijk om het toestel intern schoon te houden.

 • De Kite piept elke 30 seconden, wat betekent dit?

  Wanneer de batterij van de Kite bijna leeg is, is er een piepsignaal te horen dat zich elke 30 seconden herhaalt. De gebruiker wordt dus gewaarschuwd dat de bescherming binnenkort stopt en dat hij/zij een veilige omgeving moet opzoeken. Daar kan de gebruiker de Kite opnieuw opladen of het extra batterijpack aansluiten.

 • Bij welke werkzaamheden kan ik de Kite niet gebruiken?

  De Kite luchtkappen kunnen niet gebruikt worden met gasfilters. Het toestel is dus niet geschikt om te gebruiken in omgevingen met verhoogde concentraties van bepaalde gassen.

  De luchtkappen beschikken niet over een Atex keurmerk. In omgevingen waar dit verplicht is, kan de Kite dus niet gebruikt worden.

  Tot slot is de Kite niet bruikbaar in ruimtes met weinig of geen zuurstof, voor dergelijke toepassingen is alleen onafhankelijke adembescherming mogelijk.

 • Kan een vuil filter schoongemaakt worden?

  Neen, de Kite filters kunnen niet schoongemaakt worden. Een vervuilde filter moeten dus vervangen worden door een nieuw exemplaar wanneer het toestel dit aangeeft.

  Opgelet: het filter uitkloppen of uitblazen met perslucht beschadigt het gevoelige filtermateriaal en leidt tot lekkage. Hierdoor ontstaat interne vervuiling en dit kan op termijn storingen veroorzaken. 

 • Waarom staat er geen P3 op het filter?

  De filter van de Kite is een fijnstoffilter van P3 kwaliteit waardoor de hoogst mogelijke bescherming tegen stof wordt geboden. Volgens de norm EN 12941 voor luchtkappen met aanblaasmotor, wordt het beschermniveau op het filter aangeduid als TH 3 P.