Metaalbewerking
Metaalbewerking

Metaalbewerking

Luchtverontreiniging bij metaalbewerking
Werken met metaal gaat gepaard met het vrijkomen van staalstof door handelingen als slijpen, afbramen en polijsten. Dit staalstof bestaat zowel uit fijne als grove stofdeeltjes, bij inademen vormen deze deeltjes een reële bedreiging voor de gezondheid. Daarnaast is er nog de lasrook die ontstaat bij laswerkzaamheden. De directe effecten van lasrook kunnen oogirritaties, keel- en luchtwegklachten zijn. Op de lange termijn moet je denken aan longaandoeningen, zoals chronische bronchitis. De meest schrikwekkende scenario’s spreken van een (zeer) verhoogde kans op kanker bij het lassen van rvs.

Kite Pro Multivion adembescherming lassers tegen lasrook

Bronnen van stof bij metaalverwerking

Elke lasser heeft te maken met lasrook en metaalstof. Sommige werkplaatsen zijn dan wel uitgerust met bronafzuiging, toch verspreidt een deel van deze rook zich in de ruimte. De samenstelling ervan varieert sterk afhankelijk van het soort metaal, de afwerking en het type laselektrode dat wordt gebruikt. In de rook kunnen naast ijzerdeeltjes ook gevaarlijke stoffen aanwezig zijn afkomstig uit een eventuele coating.

Verspanende, thermische en mechanische bewerkingen gaan doorgaans gepaard met het vrijkomen van veel stof. Bovendien wordt voor deze processen soms gebruik gemaakt van bewerkingsvloeistoffen. In dat geval ontstaan er aerosolen, een soort nevel, deze kunnen irriterende en allergene componenten bevatten.

Arbin adembescherming voor lassen en metaalbewerking

Adembescherming voor lassers bestaat doorgaans uit een motorunit gedragen op de riem, een luchtslang en een lashelm. Bij de Arbin Kite lashelmen is de motor geïntegreerd in de laskap waardoor de unit op de riem en luchtslang overbodig worden. Hierdoor zijn de Kites in een handomdraai opgezet en hebben ze een uitstekend gebruiksgemak. De Kite Pro Multivision combineert een automatische lashelm met de hoogste graad van adembescherming, vele malen hoger dan de veelgebruikte wegwerp stofmaskers (FFP2/FFP3). Metaalbewerkers die geen laswerkzaamheden uitvoeren kunnen ook gebruik maken van de Kite Pro Vision met impactbescherming voor het gezicht.

Kite Pro Multivision adembescherming lassen

Meest geschikt

Kite Pro Vision Kite Pro Vision

Kite Pro Vision

€ 782,00 excl. BTW

Kite Pro Multivision Kite Pro Multivision

Kite Pro Multivision

€ 938,00 excl. BTW

Kite Welding Kite Welding

Kite Welding

€ 795,00 excl. BTW