Landbouw
Landbouw

Landbouw

g2988

Luchtverontreiniging in de landbouw
Stof op akkerbouw-, tuinbouw en veehouderij bevat bijna altijd schadelijke deeltjes. Het gaat om zeer fijne deeltjes als kwartsstof (afkomstig van zand of klei) en endotoxinen (resten van bacteriën). Ze zitten in vaste droge stof, maar ook in nevel. Deze deeltjes kunnen ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Dat begint vaak onschuldig met prikkeling van de luchtwegen, niezen en hoesten. Vervolgens kunnen de klachten ernstiger worden met op termijn mogelijke gevolgen als bronchitis, astma of een verminderde longcapaciteit.

Arbin Kite Pro Heavy Duty bij agrarische sector en gewasbescherming

Bronnen van stof in de landbouw

Bij intensieve veeteelt en het telen van gewassen komt men onvermijdelijk in aanraking met luchtverontreiniging. Zo komt er bijvoorbeeld fijnstof in de lucht terecht bij het oogsten van akkerbouwgewassen of bij het laden, lossen en toedienen van kunstmest. De stofdeeltjes afkomstig uit de veehouderij zijn organische deeltjes van mest, huid, haar, strooisel en voer. Ze bevatten virussen en bacteriën, maar ook schimmels en microbiële stoffen zoals endotoxinen en allergenen.

Arbin adembescherming voor landbouw

Bewegingsvrijheid is van groot belang bij het uitoefenen van werkzaamheden in de landbouw. Waar andere adembescherming op dat vlak tekort schiet, biedt dit bij de Arbin Kites net een groot voordeel. Doordat bij de Kites alle onderdelen rechtstreeks in het luchtmasker zijn verwerkt, zijn de toestellen in een handomdraai opgezet en geniet de gebruiker van optimale bewegingsvrijheid.

In tegenstelling tot veel gebruikte FFP2/FFP3 maskers hoeft de drager van een Kite geen weerstand van een filter overwinnen. Bovendien zorgt een lichte overdruk aan verse lucht voor een verkoelende luchtstroom binnenin het masker. Dit alles draagt bij tot een uitstekend draagcomfort wat de gebruiker in staat stelt zijn werkzaamheden voor een lange tijd te kunnen uitoefenen. Zo draagt adembescherming ook effectief bij tot de gezondheid en wordt het niet als een last ervaren.

Arbin Kite Pro Vison op landbouwvoertuig

Meest geschikt

Kite Pro Vision Kite Pro Vision

Kite Pro Vision

€ 782,00 excl. BTW

Kite Pro Heavy Duty Kite Pro Heavy Duty

Kite Pro Heavy Duty

€ 865,00 excl. BTW