Poedercoaten
Poedercoaten

Poedercoaten

Bij oppervlaktebehandeling komen er doorgaans grote hoeveelheden stof in de omgevingslucht terecht. Zo is er bijvoorbeeld het stralen, metalliseren en poedercoaten van metalen onderdelen en producten. Hierbij ontstaan kleine deeltjes die zich vrij door de ruimte verspreiden. Bovendien worden deze processen vaak vooraf gegaan door een voorbehandeling van het materiaal. Hierbij kan gedacht worden aan schuren, slijpen en polijsten. Op lange termijn kan deze verontreiniging negatieve gezondheidseffecten veroorzaken.

Adembescherming Kite Pro Vision luchtkap bij poedercoaten

Het vrijkomen van stof bij oppervlaktebehandeling

Tijdens het poedercoaten (poederlakken) komt er een hoop stof vrij, afkomstig van het “overspraypoeder” dat zich niet heeft gehecht aan het metaal. Deze deeltjes zijn schadelijk voor de gezondheid, in sommige gevallen kan het poeder zelfs kankerverwekkende TGIC bevatten. Schuren van oppervlakte creëert veel schadelijk schuurstof.

Het zijn vooral de kleinste stofdeeltjes die een impact hebben op onze gezondheid doordat ze diep in de luchtwegen binnendringen. Een preventieve maatregel is om een goede ventilatie en afzuiging te voorzien in ruimtes waar oppervlaktebehandeling wordt uitgevoerd. Als aanvulling is adequate adembescherming zinvol om de veiligheid van de gebruikers te garanderen.

Arbin adembescherming voor oppervlaktebehandeling

De Kite luchtkappen voorzien de gebruikers van zuivere lucht en afhankelijk van het gekozen type wordt ook het hoofd, de nek en de schouders tegen stof beschermd. Bij een sterk vervuilde omgeving is het aan te raden om gebruik te maken van een voorfilter. Dit is eenvoudig te vervangen en zorgt voor een langere levensduur van het fijnstoffilter.

De luchtkappen zijn eenvoudig op en af te zetten. Dit vereenvoudigt het gebruikt van de toestellen bij korte werkzaamheden. Door het uitstekend draagcomfort zijn de gebruikers in staat hun werkzaamheden voor een lange tijd te kunnen uitoefenen. Zo draagt adembescherming ook effectief bij tot de gezondheid en wordt het niet als een last ervaren.

Adembescherming VanderGrinten luchtkap bij poedercoaten

Meest geschikt voor poedercoaten

VanderGrinten kap | AG-2 VanderGrinten kap | AG-2

VanderGrinten kap | AG-2

€ 870,00 excl. BTW

Kite Pro Vision Kite Pro Vision

Kite Pro Vision

€ 782,00 excl. BTW

Kite Pro Heavy Duty Kite Pro Heavy Duty

Kite Pro Heavy Duty

€ 865,00 excl. BTW