Bescherming tegen Covid-19

Bescherming tegen Covid-19

29 juli 2020

Verschillende onderzoeken toonden aan dat het coronavirus zich vestigt op onze speekselklieren. Het virus verspreidt zich in minuscule speekseldruppels – aerosolen – die ontstaan bij praten, hoesten en niezen. In het begin van de pandemie was er wereldwijd een tekort aan mondmasker, de beste exemplaren werden voorbehouden voor het personeel uit zorginstellingen. Zij hebben vaak nauw contact met risicogroepen en komen in aanraking met besmette patiënten.

De Arbin Kite biedt dé ideale oplossing

Natuurlijk kunt u wegwerpmaskertjes gebruiken om uzelf te beschermen tegen Covid-19. In de meeste gevallen sluiten deze echter slecht aan op het gezicht, waardoor de werking minimaal is. Daarnaast zijn ze erg benauwd, zeker als u ook nog een inspanning moet verrichten. Dit type masker biedt dus weinig bescherming en is erg oncomfortabel.

Daar heeft u met het KITE luchtmasker geen last meer van. Dit type masker is een zogenaamd motorondersteund masker, dat de drager continu voorziet van gefilterde lucht. Met virussen en deeltjes vervuilde lucht wordt in het filter aan de bovenzijde van het vizier gefilterd door een fijnstoffilter (ook wel P3-filter of HEPA-filter genoemd). De schone lucht wordt vervolgens verder getransporteerd door een luchtkanaal aan de bovenzijde van het vizier en via een opening bij het voorhoofd tegen de binnenzijde van het vizier naar beneden geblazen.

Je hebt dus permanent schone lucht, koeling én ventilatie. Het vizier kan aan de binnenzijde ook niet beslaan. En daarnaast zijn je ogen en de rest van je gezicht ook nog eens beschermd.

Beschermt de Kite ook tegen aerosolen?

Zeer zeker! Een P3 filter is een klasse hoger dan de minimaal geadviseerde FFP2 klasse tegen corona. Een beter filter dan P3 bestaat niet, bij tests behaalt deze een efficiëntie van 99,978%. Door deze zeer hoge efficiëntie worden behalve vaste deeltjes ook aerosolen met virussen en bacteriën afgevangen. Hierdoor wordt de gebruiker van de Kite dus beschermd tegen besmetting van ziektes en wordt de kans op luchtweginfectie geminimaliseerd.

Wie gebruikt het?

De afgelopen weken en maanden werd de adembescherming van Arbin ontdekt door onder meer tandartsen, tandtechnici of mondhygiënisten. Tijdens hun werkzaamheden is er direct contact met de patiënt, komen er allerlei vochtige substanties vrij en heeft de patiënt continu zijn of haar mond open voor ademhaling.

Naast onze intrede in de wereld van de mondhygiëne is de Kite in nog meer branches ontdekt, waaronder de uitvaartbranche. Door het plotselinge tekort aan deugdelijke adembescherming in combinatie met de enorme druk op de uitvaartbranche moest er gezocht worden naar nieuwe oplossingen. De medewerkers die werkzaam zijn in de crematoria en mortuaria lopen tijdens een dergelijke uitbraak een verhoogd risico via de geïnfecteerde overledenen. Mede dankzij de Kite konden vele medewerkers hun werkzaamheden voortzetten en de nabestaanden en overledenen een waardig afscheid bieden.

 

Duurder, maar veel langere levensduur

Kortom, een perfecte oplossing met een maximale bescherming in combinatie met een bijzonder hoog draagcomfort. De oplaadbare batterij zorgt voor een gebruikstijd van ongeveer 10 uur, en de ingebouwde elektronica waarschuwt de gebruiker voor een verstopt filter of een te lage batterijspanning. Het filter gaat in de meeste omstandigheden wekenlang mee, vaak nog langer. Dus de eerste aanschaf is weliswaar duurder dan een wegwerpmasker, maar uiteindelijk verdien je het gemakkelijk weer terug.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie? Neem contact op en we helpen je graag verder.