Wie is Arbin Safety Products?

Wie is Arbin Safety Products?

02 februari 2022

In de wereld van adembescherming zijn we al lang geen onbekende meer. Toch leggen we graag nog eens uit wat voor bedrijf we juist zijn en waar we ons mee bezig houden.

Wie zijn we?

Arbin Safety Products is geen nieuwkomer op de markt van adembescherming, met een geschiedenis die teruggaat tot 1916 waarbij een ademluchtkap werd ontwikkeld door de overgrootvader van de huidige directeur Karel van der Grinten. Sindsdien zijn er vele verschillende modellen ontwikkeld en zijn er extra producten op de markt gekomen zoals valgordels en beschermende kleding. Na de bedrijfsverkoop aan een Amerikaanse fabrikant in 2002, heeft Karel in 2013 Arbin Safety Products opgericht om innovatieve adembeschermingsmiddelen te ontwikkelen. Deze producten worden inmiddels zowel nationaal als internationaal verkocht. 

Wat doen we?

Als fabrikant van adembeschermingsmiddelen zijn we verantwoordelijk voor alle stappen binnen het productie proces. Van de conceptualisatie van een oplossing tot het assembleren van de eindproducten. Elke Kite wordt dus volledig door onszelf gemonteerd en tot in detail gecontroleerd. Om de beste service te kunnen bieden voor onze klanten hebben wij er bewust voor gekozen om de productie in eigen hand te houden. Wanneer er na verloop van tijd toch een onderdeel defecten vertoont kunnen wij dit gemakkelijk oplossen in onze eigen werkplaats. 

Wat onderscheidt ons?

Vaak wordt adembescherming genegeerd omdat het niet lekker zit of omdat de bescherming het werk moeilijker maakt. Bij de ontwikkeling van onze producten staat altijd het gebruiksgemak en draagcomfort in combinatie met een optimale bescherming centraal. Zo kwam ook de Arbin Kite tot stand. Een volgelaatsmasker waarbij de filter, aandrijfmotor en accu verwerkt zit in de unit bovenop het masker, oftewel geen slangen meer naar een zware rug-unit en volledige bewegingsvrijheid. Door alles op het masker te verwerken is de Kite binnen enkele seconden te gebruiken. In vergelijking met andere adembeschermingsmiddelen zijn er dus alleen maar voordelen. Zo is er geen enkel excuus meer om adembescherming links te laten liggen en alleen zo lever je een echt veiligheidsproduct! 

Arbin Safety Products in de media

Eind vorig jaar maakte RTL-Z een reportage over Arbin Safety Products. Bekijk deze hier:

Meer weten? Neem contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie? Neem contact op en we helpen je graag verder.